شواهد تاریخ گویای این مطلب می باشد که ماست بنا بر یک اتفاق تولید شده است. تاریخچه تولید آن به زمانی برمیگردد که شیر را در مشک هایی از جنس پوست گاو و بز حمل میکردند و تحت تاثیر آنزیم های موجود در پوست جانور و گرما، شیر تخمیر شده و نهایتا اولین ماست به دست آمد.
ماست همان شیر است که هر قومی بنا به آداب و رسوم و فرهنگ خود از آن ماست میگیرند. این ماده لبنی حاوی باکتری هایی که برای عملکرد مطلوب بدن ضروری می باشند. این باکتریهای خوب از رشد باکتری های زیان آور که سبب ایجاد عفونت، چرک و سایر بیماریها می شوند، جلوگیری می کنند. اگر میزان باکتریهای خوب بدن در سطح مطلوبی قرار داشته باشد، آنوقت سیستم گوارشی بهتر عمل میکند و سیستم ایمنی بدن نیز ارتقا پیدا خواهد کرد. همچنین این باکتریهای خوب از ترش کردن معده نیز جلوگیری میکنند. زمانی که فرد از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده میکند، این دارو سبب از بین رفتن باکتری های خوب خون میشود. اگر به طور مکرر ماست بخورید، سطح باکتری های خوب بدن در حد نرمال باقی خواهد ماند. به دلیل اینکه میزان لاکتوز ماست در حد پایینی قرار دارد، این ماده لبنی میتواند جایگزین خوبی برای شیر باشد. افرادی که به لاکتوز حساسیت داشته و نمیتوانند از مواد لاکتوز دار استفاده کنند، میتوانند ماست را به عنوان یک جایگزین مطلوب برای خود انتخاب نمایند.
از آنجایی که ماست از فرآورده های لبنی به دست می آید، دارای میزان کلسیم بسیار بالایی می باشد که برای حفظ سلامت استخوانها و دندانها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. کلسیم برای افرادی که دارای تراکم استخوانی پایین بوده و همچنین برای جلوگیری از بیماری پوکی استخوان نیز مفید می باشد. میزان متعادلی از کلسیم میتواند بدن را سالم نگه داشته و آن را به کاهش وزن تشویق نماید. ماست همچنین منبع مناسبی از پروتئین میباشد. با اضافه کردن میوه، انواع توت، خشکبار، شکلات و آبنبات به ماست خود، میتوانید آن را به یک دسر خوشمزه تبدیل کنید و جایگزین دسرهای ناسالم کنید.