ماست پاستوریزه
ماستی است که ماندگاری آن در یخچال ۱۴ روز است.
ماست استریل
گاهی برای افزایش مدت نگهداری ماست، آن را پس از تولید و تنظیم شدن اسید، به وسیله دستگاه مخصوصی حرارت داده و استریل می کنند. سپس در شرایط استریل بسته بندی می کنند. این نوع ماست دارای ماندگاری طولانی چهار تا شش ماه است. البته باید در نظر داشت به علت این که در این روش باکتری های ماست از بین می روند، عده ای خواص ماست تازه را برای آن قائل نیستند.
دوغ
این محصول مخصوص کشور ما می باشد و با استفاده از باکتری تولید کننده اسید لاکتیک (لاکتوباسیلوس) تولید می شود. برای این کار از ماست تازه به عنوان ماده اولیه استفاده می شود. این فرآورده حالت آبکی دارد و ماندگاری آن حدود ۱۵ روز است.
ماست چکیده
این محصول را با کاهش آب ماست، تولید می کنند. عمل کاهش دادن آب ماست به وسیله دستگاه یا کیسه های کتابی انجام می شود. ماندگاری ماست چکیده به علت داشتن اسید بالا حدود ۱۰ روز در دمای یخچال است.
کشک
این محصول در اصل فرآورده ویژه ای از ماست با ماندگاری طولانی است. برای تهیه این محصول، ماست را پس از فرموله کردن، حرارت دادن و حذف آب اضافی، آن را به صورت تغلیظ شده یا خشک در می آورند.
قره قروت
این فرآورده محصول جانبی در ماست چکیده است. برای تهیه قره قروت معمولا آب ماست را (بخشی از ماست که هنگام تغلیظ از آن جدا می شود) به وسیله حرارت تغلیظ نموده و بسته بندی می کنند. این محصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف می شود.
ماست منجمد
این محصول به نام بستنی ماست هم معروف است که در کشورهای خارجی وجود دارد. در این فرآورده پس از فرمولاسیون، ماست را در فریزرهای بستنی ساز منجمد کرده و به صورت دسر مصرف می کنند.
ماست میوه ای
تولید ماست میوه ای در دنیا بسیار رایج است و طرفداران زیادی نیز دارد. برای تولید این محصول روش های مختلفی وجود دارد که دو روش آن عبارتند از: الف- تولید ماست میوه ای با استفاده از اسانس و رنگ خوراکی. ب- ماست میوه ای با مربا یا مارمالاد میوه.