در سال های اخیر تحقیقات زیادی در اروپا و سپس در آمریکا بر روی پروبیوتیک ها و نقش آن ها در سلامتی انسان انجام شد. نتایج این تحقیقات نشان دهنده اثرات مثبت غذاهای پروبیوتیک و یا مکمل های پروبیوتیک در سلامتی انسان است. بر مبنای این پژوهش ها، کارخانجات تولید لبنیات اقدام به اضافه کردن باکتری های پروبیوتیک به برخی از مواد لبنی کردند که مورد استقبال فراوان مصرف کنندگان قرار گرفت.
علاوه بر محصولات لبنی فرآورده های غذایی غیر لبنی دیگری نظیر انواع شیرینی های پروبیوتیک و مکمل های غیر غذایی به صورت قرص، پودر و کپسول می توانند حاوی باکتری های پروبیوتیک شوند اما فرآورده های لبنی نظیر انواع شیر، انواع پنیر، دوغ، ماست، ماست چکیده و همزده، بستنی، خامه ترش، شیر بدون چربی و نوشیدنی های به دست آمده از دوغ و کره بهترین گزینه برای افزودن پروبیوتیک ها هستند.
اثرات مفید فرآورده های پروبیوتیک
جلوگیری از رشد و فعالیت های باکتری های پاتوژن
کاهش میزان کلسترول خون
کمک به بهبود هضم لاکتوز در روده و کاهش عدم تحمل لاکتوز
تقویت سیستم ایمنی بدن
تولید آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد سرطان
بهبود عملکرد دستگاه گوارشی
افزایش میزان دسترسی بیولوژیک به یون های کلسیم، آهن، منیزیم
جلوگیری از بیماری های دوره ای و سرطانی
کاهش پوکی استخوان و فشار خون
کاهش شیوع و تداوم اسهال و کمک به مداوای اسهال های حاد، مسافرتی و یا اسهال هایی که پس از مصرف آنتی بیوتیک به وجود می آیند.
افزایش ماندگاری محصولات غذایی و…
لازم به ذکر است موز، عسل، مارچوبه، کنگر فرنگی، سیر و پیاز اثر باکتری های پروبیوتیک را تقویت می کند.