پنیر لیقوان از نظر ارزش غذایی با تمام پنیرها برابری می کند و تفاوتی با سایر اعضای این گروه ندارد. یکی از ویژگی های خاص پنیر لیقوان، در مقایسه با سایر پنیرها، این است که در فرآیند تبدیل شیر به پنیر از باکتری هایی استفاده می شود که پروبیوتیک هستند و همانطور که می دانید پروبیوتیک ها باعث بهبود هضم مواد غذایی می شوند و برای دستگاه گوارش بسیار مفیدند.
به همین دلیل مصرف این نوع پنیر به افرادی که مبتلا به ناراحتی های گوارش هستند یا حتی سیستم ایمنی هم هستند در کنار این فواید، پنیر لیقوان مشکلاتی هم برای بعضی از افراد دارد که مصرف آن به این افراد توصیه نمی شود. مشکل اول چربی بالای پنیر است و به همین دلیل مصرف زیاد آن به ویژه به افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی و عروقی و افراد دارای کلسترول و چربی خون بالا توصیه نمی شود. مشکل دوم نمک است، چون این پنیر برای افزایش ماندگاری شان در نمک فراوانی قرار می گیرند بنابراین بهتر است قبل از مصرف آنها را ۲ تا ۴ ساعت در آب جوشیده قرار داد و پس از خنک شدن در یخچال گذاشت تا مقداری از نمکشان کاسته شود.
البته میزان مصرف این نوع پنیر بهتر است در روز در حد یک یا دو واحد و هر واحد نیز به اندازه ی یک قوطی کبریت باشد. به طور کلی، پنیر لیقوان پروتئین بسیار خوبی دارد به خصوص پروتئین کازئین که به جذب بهتر سایر پروتئین ها کمک می کند و برای افرادی که دچار سوء هاضمه هستند مفید است. علاوه بر همه این ها با توجه به کیفیت بالای پروتئین موجود، این پنیر را در گروه گوشت هم قرار می دهند و در نتیجه مصرف آن برای افرادی که نمی توانند یا حتی دوست ندارند گوشت بخورند گزینه ای مناسب است. این پنیر همچنین جایگزین مناسبی برای شیر بوده و مصرف آن برای افرادی که عدم تحمل به لاکتوز دارند نیز توصیه می شود. پس اگر به هر دلیلی کمتر از شیر استفاده می کنید حتما دقت داشته باشید که پنیر را به تنهایی یا به همراه انواع سالاد یا غذاهای اصلی در برنامه روزانه ی خود بگنجانید.