تاثیر ماست بر سلامت روده
ترکیب میکروبی دستگاه گوارش انسان و میکروب های وارد شده از طریق غذا به دستگاه گوارش می توانند اثرات مفید یا مضری بر سلامت داشته باشند. شواهد فراوانی نشان می دهند که برخی از باکتری ها که برای تخمیر فرآورده های لبنی مانند ماست استفاده می شوند و تعدادی از میکروب های خاص و مفید دستگاه گوارش، اثرات قدرتمند ضد بیماری زایی و ضد التهابی دارند.این میکروب ها باعث ارتقای مقاومت بدن نسبت به انواع میکروب های بیماری زا در روده می شوند که خود می تواند به عنوان درمان و پیشگیری در برابر بروز بیماری های ناشی از رشد و تکثیر این میکروب های بیماری زا باشد.فرآوردههای “پروبیوتیکی” حاوی باکتریهای مفیدی هستند که پس از مصرف در روده ساکن میشوند و اثرات مفیدی در سلامتی انسان برجای میگذارند.اصطلاح “پروبیوتیک (probiotic)” که ریشه لاتین دارد، به معنی “برای زندگی” است و سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح را به “ارگانیسمهای زندهای” اطلاق میکند که در صورت مصرف به میزان لازم، اثرات “سلامتزایی” موثری برای میزبان خود دارند. پروبیوتیک، بهعنوان صفت مواد غذایی حاوی این باکتریها هم بهکار میرود.
از برخی از تاثیرات مهم فرآورده های لبنی بر روی انسان به مواد زیر میتوان اشاره کرد:
افزایش حافظه و ضریب هوشی
افزایش کارایی و سلامت ماهیچه های بدن
افزایش میزان کالری بدن
افزایش بینایی و سلامت سیستم بینایی
افزایش قدرت دستگاه ایمنی بدن
جلوگیری از ابتلا به بیماری ها
کمک به متابولیسم های داخلی بدن
ایجاد آرامش روحی و روانی
افزایش طول عمر
اثر مستقیم بر رشد و نمو
افزایش تراکم و استحکام استخوان بندی
افزایش طول قد
سلامت پوست، مو و ناخن
کمک به سلامت دستگاه گوارش
کمک به عملکرد و سلامت سیستم عصبی