پنیر چدار نوعی پنیر زرد رنگ است که اولین بار در کشور انگلستان، در شهر چدار واقع در سارمرست تهیه شد. پنیرهای چدار، امروزه در ایرلند، کانادا، آمریکا، زلاندنو و استرالیا هم تهیه می شوند. کیفیت این پنیر بسته به مناطق مختلفی که در آنجا تهیه می شود بسیار باهم تفاوت دارد.
چدار همواره معروف ترین پنیر در انگلستان محسوب می شده است. در تهیه ی این نوع پنیر، تکه های جامد موجود در شیر ترش شده را به قطعات کوچک تر برش می دهند تا آب پنیر موجود در آن خارج شده و پنیرها روی هم انباشته شوند.
پنیرهای چداری که امروزه تولید می شوند، با پنیرهای چدار قدیمی بسیار تفاوت دارند. اگر قرار باشد که پنیر چدار را به روش سنتی تهیه کنند، باید از ضوابط خاصی پیروی نمایند؛ از جمله از مواد اولیه محلی استفاده شود و درست کردن پنیر در چهار شهر تعیین شده واقع در جنوب انگلستان صورت گیرد.
همچون دیگر انواع پنیر برای بهتر کردن رنگ پنیر از رنگ های گیاهی استفاده می شود. رنگ این پنیر از آناتو که عصاره ی نوعی گیاه گرمسیری است می گیرند و این ماده، رنگ نارنجی مانندی را به پنیر چدار می دهد. رنگ خالص این نوع پنیر باعث می شود اگر در جایی نام پنیر را هم رویش ننوشته باشند، افراد صرفا با دیدن رنگ پنیر نوع آن را تشخیص دهند. در کشور آمریکا به برخی انواع پنیر چدار، رنگی اضافه نمی کنند و تحت نام چدار سفید یا پنیر ورمونت به فروش می رسانند. ایالت ویسکانزین در آمریکا، بیشترین میزان تولید پنیر چدار را در ایالات متحده آمریکا برعهده دارد.