دانشمندان و محقیق ژاپنی پس از تحقیقات فراوان اعلام کردند که ویژگی جدیدی را در شیر گاو یافته اند که میتواند از گسترش ویروس HIV عامل بیماری مهلک ایدز جلوگیری کند.
روزانه افراد بسیاری در جهان جان خود را بخاطر ابتلا به بیماری ایدز از دست میدهند اما اینک دانشمندان ژاپنی شرکت کننده در کنفرانس جهانی ویروس ایدز میگویند: شاید راه حل کوچکی را برای جلوگیری از کشنده بودن ویروس HIV کشف کرده باشند.
محققین دانشگاه ناکازاکی و کارخانه شیر پاستوریزه موسوم به Barth میگویند ویژگی جدیدی را در شیر گاو یافته اند که میتواند از سرایت و همچنین عفونی شدن و در نتیجه مهلک بودن ویروس HIV جلوگیری کند. از آنجا که بیش از ۹۰ درصد بیماران حامل ویروس HIV در سنین کمتر از پانزده سال به دلیل سرایت این ویروس از مادرشان به آن مبتلا میشوند، به گفته دانشمندان ژاپنی این ویژگی شیر که از سرایت ویروس HIV جلوگیری میکند بسیار حائز اهمیت است.
پروفسور یوریوکی موریوچی از بخش علوم بیوپزشکی دانشگاه ناکازاکی میگوید: مزیت شیر گاو بر دیگر راه های پیشنهادی برای جلوگیری از شیوع ویروس HIV و بیماری ایدز، قیمت پایین، قابل دسترس بودن و حمل آسان در شرایط عادی است.
اما به گفته ی ساتوشی کیمورا، رئیس آکادمی ایدز ژاپن، این یافته هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. او میگوید ما به این امر واقف هستیم که ویژگی هایی در شیر مادر نیز وجود دارد که میتواند باعث جلوگیری از سرایت ویروس HIV به نوزاد شود. اما مواد عامل پیشگیری در معده نوزاد هضم میشود و یا اینکه شیر مادر مبتلا به ایدز، خود میتواند عامل انتقال بیماری به نوزاد باشد. به همین دلیل باید این مواد را که در شیر گاو نیز یافته ایم به گونه ای تولید کنیم که درون معده هضم نشود و بتواند از انتقال ویروس HIV جلوگیری به عمل آورد.